+++    FOR THE LOCAL ALTERNATIVES AND AUTONOMY     +++    fight until the end   +++ lets defend the autonomous spaces" +++ THE STRUGGLE AGAINST CAPITALISM IS EVERYWHERE- +++

καλώς ήρθατε στο blog του PGA infopoint που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα μετά απο την 4η σύνοδο του Δικτύου στην Γαλλία . για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με το PGA infopoint στο email : autonomous_gr@riseup.net

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ανακοίνωση του PGA Gathering

Η προετοιμασία της συνάντησης του Peoples Global Action στην Ελλάδα συνεχίζεται. Θα παρακαλούσαμε όσες συλλογικότητες και άτομα σχεδιάζουν να έρθουν στην συνάντηση και το ξέρουν από τώρα , να στέλνουν ένα μνμ στο con2008@no-log.org με την ημέρα της άφιξης τους. Οι ομάδες ή τα άτομα που σχεδιάζουν να οργανώσουν κάποιο workshop ή meeting στα πλαίσια της συνάντησης να μας στείλουν μια περιγραφή το συντομότερο. Αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει: όνομα του workshop , θέματική , σύντομη περιγραφή και ένα email επικοινωνίας για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Για μας θα ήταν μια μεγάλη βοήθεια στην οργάνωση του προγράμματος της συνάντησης

αλληλέγγυα

εκ μέρους του PGA coordination Pirate Crew

Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

FARMA proposals for the BDN meeting

Γεια χαρά σε όλους και όλες!

Δεν μπορούμε να πάρουμε κάποιες συλλογικές αποφάσεις σαν F.A.R.M.A. αυτή την στιγμή γιατί δεν θα κάνουμε άλλη συνέλευση μέχρι τον Σεπτέμβρη. Οπότε απλά θα σας ενημερώσω σχετικά με αυτά τα οποία σχεδιάζουμε να κάνουμε από τον Σεπτέμβρη και μετά και να δούμε πως αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Βαλκανικό Αποκεντρωμένο Δίκτυο.

Μελλοντικές Εργασίες και Προτάσεις

Θα ξεκινήσουμε κουβέντες, θα τυπώσουμε μπροσούρες και γενικά θέλουμε να ξεκινήσουμε μια διαδικασία αυτομόρφωσης στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάποια θεωρητική δουλειά πάνω στη ριζοσπαστική οικολογία και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια διαδικασία για να γίνουν προτάσεις ενάντια και πέρα από τον πράσινο καπιταλισμό.

Αυτή η προσπάθεια θα κινείται παράλληλα με την συμμετοχή μας στην προπαρασκευαστική διαδικασία για της αυτόνομες αποκεντρωμένες δράσεις κατά την διάρκεια του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη (30 Νοεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου 2009), που θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2009 στην Κοπεγχάγη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το γεγονός και τα αποτελέσματα των συναντήσεων όσο γίνετε πιο γνωστά εδώ στη Ελλάδα.

Μια πρόταση για το Βαλκανικό Αποκεντρωμένο Δίκτυο θα ήταν να κάνουμε αυτή την διαδικασία αυτομόρφωσης και το μοίρασμα της γνώσης μεταξύ μας, μια κοινή διαδικασία μέσα στο δίκτυο με online IRC εργαστήρια, γιατί οι φυσικές συναντήσεις είναι δύσκολες.

Συντονισμός και προετοιμασία για το Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη (30 Νοεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου 2009) μέσα στο δίκτυο, προωθώντας πληροφορίες στα τοπικά μας δίκτυα, μοιράζοντας πληροφορίες και ιδέες για δράσεις. Επίσης σχεδιασμός των πρακτικών ζητημάτων όπως οι μεταφορές, ίσως αποτελούν και κοινές μας εργασίες…

Κάτι άλλο που σχεδιάζουμε να κάνουμε από Σεπτέμβρη, αφού επισκεφτήκαμε την ESCANDA στην Ισπανία και κατασκευάσαμε μια αυτοσχέδια ανεμογεννήτρια μαζί τους, είναι να δημιουργήσουμε ένα εργαστήριο αυτοσχέδιων ανεμογεννητριών μέσα σε κατηχημένο χώρο στην πολυτεχνειούπολη στην Αθήνα. Όταν θα είναι έτοιμος ο χώρος, η ιδέα είναι να κάνουμε σεμινάρια-εργαστήρια για 10 ή 15 μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα κατασκευάζουμε μια ανεμογεννήτρια και επίσης θα κάνουνε συζητήσεις σε σχέση με τα θέματα που προαναφέρθηκαν. Επίσης έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε το θέμα της ελευθεριακής εκπαίδευσης και έτσι τα εργαστήρια θα είναι βασισμένα σε αυτές τις ιδέες και στην λογική του να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις ικανότητες μας.

Μια πρόταση θα ήταν να καλέσουμε κόσμο από το Βαλκανικό Αποκεντρωμένο Δίκτυο να συμμετάσχει σε αυτά τα εργαστήρια. Αυτό επίσης θα ξεκίναγε και την ιδέα του radical x-change στο δίκτυο, που μια να αξίζει τον κόπο.

Γενικά, θα συνεχίσουμε την δουλειά αλληλεγύης με τους Ζαπατιστας με το να συμμετέχουμε σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται εδώ στην Ελλάδα για την αντιπληροφόρηση και την οργάνωση δράσεων. Επίσης θα ξεκινήσουμε μια καμπάνια για να συμμετέχει κόσμος στην εγκατάσταση του μικρού υδροηλεκτρικού έργου ή φοτοβολταικού συστήματος, κάποια στιγμή μέσα στο 2009, σε μια Ζαπατιστική κοινότητα, που είναι και ένας από τους βασικούς στόχους της συλλογικότητας.

Όλες οι προσπάθειες όπως τα infotours, τα newsletters κτλ, θα προσπαθήσουμε να τις στηρίξουμε γιατί νομίζουμε πώς είναι καλά εργαλεία για την αύξηση της δύναμης μας και της γνώσης μας.

Μια πιο γενική πρόταση θα ήταν να κάνουμε ένα κοινό αποκεντρωμένο φεστιβάλ στα τοπικά μας δίκτυα με πληροφορίες για το Βαλκανικό Αποκεντρωμένο Δίκτυο με παρουσίαση των συλλογικοτήτων μου συμμετέχουν, προοπτικών κτλ. Πάλι με την λογική πώς φυσικές συναντήσεις ίσως είναι δύσκολες για πολλούς λόγους.

Αυτά για τώρα, να μας συχωρήσετε που δεν θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε στις συναντήσεις του καλοκαιριού.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Η λίστα autonomous infopoint

Η λιστα autonomous infopoint at lists.riseup.net αποτελεί το εργαλείο της διαδικασίας του PGA στην Ελλάδα. Θέλουμε η λίστα να αποκτήσει ζωτικότητα με περισσότερες πληροφορίες και νέους subscribers. Αν ενδιαφέρεστε να εμπλακείτε με την διαδικασία του PGA , ενός δικτύου που από το 1998 μέχρι σήμερα στην Ευρώπη αποτελεί ένα ανοιχτό πείραμα γεφύρωσης και επικοινωνίας ομάδων και ακτιβιστών , δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η λίστα είναι ανοιχτή σε συζητήσεις και πρωτοβουλίες σε ξεκάθαρο προσανατολισμό την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού προς τον καπιταλισμό κίνημα. Θα ήταν επίσης χρήσιμο αν μαζί με την εγραφή σας στην λίστα , κάνετε μία αυτοπαρουσίαση της ομάδας σας , του χώρου σας ή έστω απλά του εαυτού σας. Η autonomous infopoint at lists.riseup.net μαζί με ετούτο το μπλογκ θα αποτελέσουν τους βασικούς χώρους ενημέρωσης και ανταποκρίσεων από την 5η σύνοδο του δικτύου. περισσότερεσ πληροφορίες στο autonomous_gr at resist.ca

We are Everywhere !

εκ μέρους του ελληνικού PGA pirate cyber Crew