+++    FOR THE LOCAL ALTERNATIVES AND AUTONOMY     +++    fight until the end   +++ lets defend the autonomous spaces" +++ THE STRUGGLE AGAINST CAPITALISM IS EVERYWHERE- +++

καλώς ήρθατε στο blog του PGA infopoint που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα μετά απο την 4η σύνοδο του Δικτύου στην Γαλλία . για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με το PGA infopoint στο email : autonomous_gr@riseup.net

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

1η Γενική συνάντηση του Δικτύου Βαλκανικών Αυτονομων Ομάδων 21 με 23 Αυγούστου 2008 κατά την Διάρκεια του PGA Conference

Το δίκτυο Αυτόνομων ομάδων είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας και συζήτησης πάνω στην δημιουργία εργαλείων επικοινωνίας και συναντήσεων κινημάτων βάσης , αυτόνομων , αντιεξουσιαστικών ομάδων από τα Βαλκάνια και πέρα. Στόχος είναι η ορατότητα και η ενδυνάμωση των αγώνων μας.

Είμαστε ακτιβιστές από την Βουλγαρία , Τουρκία , Ρουμανία , Ουγγαρία , Ελλάδα , Σερβία , Μακεδονία και Σλοβενία που εμπλεκόμαστε με τοπικούς αγώνες αλλά πάντα με μία παγκόσμια οπτική.

Η ιδέα για ένα δίκτυο στα Βαλκάνια βγήκε από το PGA inspired infotour , τον Σεπτέμβρη του 2007 , όπου 2 ακτιβιστές ταξίδεψαν μαζί , σε 7 χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

Επιθυμούμε περισσότερες ομάδες και άνθρωποι να εμπλακούν με το project και να αναπτύξουμε ένα χρήσιμο εργαλείο - με όλη την κριτική που μπορεί να κάνει κανείς - για μελλοντικές κοινές δράσεις - αλληλοπληροφόρηση - καλέσματα για δράση πάνω σε διαφορετικές θεματικές

Οι πολιτικές αρχές της πρωτοβουλίας είναι βασισμένη στις 5 αρχές του Peoples Global Action και είναι ένα καθαρά εμπνευσμένο project από αυτό το δίκτυο.

Δεν αποδεχόμαστε κανενός είδους θεσμικής ιεραρχίας και αγωνιζόμαστε ενάντια στην άτυπη. Υποστηρίζουμε την πλήρη ισότητα όλων των ανθρώπων , όπως επίσης την απελευθέρωση των ζώων.

Καλούμε κάθε κίνημα βάσης , αντεξουσιαστική ομάδα και αυτόνομο χώρο που νιώθει την δράση του κοντά σε αυτήν την διαδικασία να εμπλακεί με το δίκτυο , όπως επίσης με την μελλοντική πολιτική συζήτηση για κοινές δράσεις στα Βαλκάνια και την αλληλεγγύη στον αντικαπιταλιστικό αγώνα σε ολόκληρο τον κόσμο

Καλούμε τον καθένα να εμπλακεί με ένα αποκεντρωμένο αυτόνομο δίκτυο δίχως αντιπροσώπους ή οποιαδήποτε σχέση με θεσμικούς οργανισμούς.

--------------- Κάλεσμα για μία συνάντηση του Δικτύου τον Αύγουστο -------------


Αυτό εδώ το κείμενο είναι ένα κάλεσμα σε αναρχικές , αντιεξουσιαστικές και αυτόνομες κολλεκτίβες , σε κάθε κίνημα Βάσης από τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη. Στόχος μας , η παραπέρα ανάπτυξη της επικοινωνίας του Δικτύου Αυτόνομων Ομάδων , η δημιουργία ομάδων εργασίας , ψηφιακών εργαλείων , infopoints. H παραπέρα συζήτηση θεματικών όπως αντιφασισμός , αντιμιλιταρισμός , infoshops και κοινωνικά κέντρα , no border camps και τέλος ομάδες να προσεγγίσουν το http://balkans.puscii.nl

To Δίκτυο Βαλκανικών Αυτόνομων Ομάδων είναι ένα ζωντανό περιφειακό δίκτυο πολιτικά βασισμένο στις 5 αρχές του Peoples Global Action , όπως επίσης κομμάτι της πολιτικής του διαδικασίας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η κρίσημη μάζα του Peoples Global Action στην Ευρώπη αυτήν την στηγμή βρίσκεται στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει αναγκαιότητα να δημιουργηθεί δίκτυο αλληλεγγύης όπως επίσης παραπέρα συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ομάδων και ατόμων. Ένας στόχος που έχει εστιαστεί από ένα πλατύ δυναμικό ακτιβιστών.

Συμβαίνει όμως και γιατί μετά την κατάρρευση των ολοκληρωτικών συστημάτων της Ανατολικής Ευρώπης στις αρχές του 90 , νέοι πολέμοι , φτώχεια , όπως επίσης μία νέα αποικιοκρατια από χώρες της Δύσης ήρθε στο προσκήνιο.

Το δίκτυο Βαλκανικών Αυτόνομων ομάδων και ομάδες που εμπλέκονται με αυτό έχουμε οργανώσει ήδη 2 infotour και 2 διεθνής συναντήσεις στην Θεσσαλονίκη το 2007 και στο Μάριμπορ τον Μάρτιο του 2008.

Καλούμε 3 μέρες ανοιχτών συζητήσεων , 21 , 22 και 23 Αυγούστου κατά την διάρκεια του Peoples Global Action conference με διάφορες θεματικές

21 Αυγούστου:

Μικρή εισαγωγή του Δικτύου και παρουσίαση των ομάδων και του προγράμματος για τις επόμενες μέρες (το πρόγραμμα είναι ανοικτό στον καθένα να προσθέσει θεμματικές και workshops)


22 Αυγούστου:

Α) Πολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη , συζήτηση για τον μιλιταρισμό και το no border κίνημα.

Β) Συζήτηση για να δούμε την πιθανότητα για ένα no border αντιμιλιταριστικό camp το 2009 όπως επίσης την Δεύτερη συνάντηση του δικτύου Βαλκανικών Αυτόνομων Ομάδων. Η δεύτερη πρόταση να δούμε την πιθανότητα να καλέσουμε μέρες αντιμιλιταριστικής Δράσης στα Βαλκάνια κατα τήν διάρκεια της Συνόδου στην Γερμανία / Γαλλία του χρόνου.


23 Αυγούστου:

A) Ομάδες εργασίας του δικτύου (ομάδα έντυπου δελτίου , ψηφιακά εργαλεία . ομάδα μεταφράσεων , ομάδα πολιτικής έρευνας

B) Αποτίμηση της Συνάντησης και τελική απόφαση για τα επόμενα βήματα

Για συμμετοχές στέλνετε στο balkan-infoshop@lists.riseup.net

Peoples Global Action Hallmarks

1. Ξεκάθαρη απόρριψη του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, των εμπορικών συμφωνιών, των ιδρυμάτων και των κυβερνήσεων που προωθούν την καταστροφική παγκοσμιοποίηση.

2. Ξεκάθαρη απόρριψη όλων των μορφών εξουσίας και διακρίσεων, περιλαμβάνοντας (αλλά χωρίς να περιορίζεται μόνο σε αυτά) τον ρατσισμό, την πατριαρχία, το θρησκευτικό φονταμενταλισμό όλων των πίστεων. Ενστερνιζόμαστε την πλήρη αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπινων υπάρξεων.

3. Διάθεση αντιπαράθεσης, καθώς δεν πιστεύουμε ότι η προσπάθεια άσκησης πολιτικής πίεσης μπορεί να έχει ουσιαστική επιρροή προς τέτοιους προκατειλημμένους και αντιδημοκρατικούς φορείς, των οποίων ο μόνος που πραγματικά χαράζει την πολιτική είναι το πολυεθνικό εμπόριο.

4. Κάλεσμα σε άμεση δράση και πολιτική ανυπακοή, υποστήριξη των αγώνων των κοινωνικών κινημάτων, υπερασπίζοντας της μορφές αντίστασης που μεγιστοποιούν το σεβασμό για τη ζωη και για τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, καθώς και την κατασκευή τοπικών εναλλακτικών στον παγκόσμιο καπιταλισμό.

5. Φιλοσοφία οργάνωσης βασισμένη στην αποκέντρωση και την αυτονομία. Το PGA είναι ένα εργαλείο για το συντονισμό και όχι ένας οργανισμός. Δεν έχει μέλη και δεν έχει, ούτε θα έχει, "νομική" υπόσταση. Κανένας οργανισμός ή πρόσωπο δεν μπορεί να εκπροσωπεί το PGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: